Poezii despre Amintiri

 




Amintiri

In mintea omului ramane
Tabloul fericirii stinse...
Astfel tresar si-n al meu suflet

Poezie de Alexandru Macedonski

Amintiri din muzee nemtesti

Uneori, iubind, auzeam clapele
pianului pictat
la care c`nta Mozart, copil,
alteori, iubind

Poezie de Tomozei Gheorghe

Cintecul amintirilor
Amintirile
Sunt clopote turnate in clestar,
Ce bat in noapte linistit si rar.
Trezind simtirile

Poezie de Alfred Mosoiu

Odaia tapetata cu amintiri
Odaia tapetata cu amintiri - grabita
M-a rechemat la tihna si-am revenit.
Contemplu
Relicve.

Poezie de Constantin T. Stoika

AMINTIRI, in amurg
Amurgul casca roze mari de sange,
Prin parc tasnesc izvoare de parfum Ascult cum plang fantanile si cum

Poezie de Dumitru Iacobescu

obrazul rumen al amintirii
Amintiri, amintiri
Cintec frumos, cintec palid, cu ochii limpezi, spirala calda, vrajita, ca un fum de tigara

Poezie de Geo Dumitrescu

Al amintirilor
Mi-ai zis : tot ma saruta,
Saruta-mi sufletul din mine,
Sa-mi curga toata viata-n tine,

Poezie de Emil Isac

Voi, amintiri
Voi, amintiri, veniti in lung sirag.
Sa povestim de cel atit de drag,

De clipele traite impreuna,

Poezie de Agatha Bacovia

Singur valul amintirii
Cumintile unde aspira caderi de-azurii cataracte,
Iar ciutura cumpenii linisti in lacuri inchise, exacte

Poezie de Virgil Gheorghiu

Amintiri despre pescuit
Nu sint ahtiat dupa peste.
Dar pentru frumusetea pasnica a indeletnicirii am practicat aproape toate soiurile de pescuit, oriunde m-au purtat intimplarea si slujba mea de medic.

Poezie de Vasile Voiculescu

Pagini:
1 2

Adevar
Amintiri
Bani
Bebe
Boala
Bucurie
Calatorii
Casatorie
Copilarie
Credinta
Curaj
Dans
Dragoste
Eroism
Familie
Flori
Frica
Frumusete
Iarna
Incredere
Ingrijorari
Iubire
Lacomie
Libertate
Munca
Natura
Pace
Pierderi
Ploaie
Prietenie
Primavara
Putere
Rasism
Razboi
Respect
Saracie
Scoala
Simpatie
Singuratate
Soare
Speranta
Succes
Tinerete
Toamna
Vara
Viata
Viitor
Vise

 



Copyright 2024 © Poeziile sunt proprietatea poetilor. Toate poemele sunt reproduse in scop educational pentru informarea utilizatorului.Contact (Poeziile.com - Portal de poezie romaneasca )
Mari poeti romani