Poetul zilei
Stefan Petică
(1877 - 1904)

7 Poezii
1 Cantece

Poezia de azi

Mod
de Ion Barbu


Citeste Poezie completa
 

 

 

Ghicitori
Povesti
Top 40 poeti
Top autori

 

Cautare avansata

Poezii despre Ploaie

 




Cantecul ploaiei

Ploua, ploua,
Ploua cat poate sa ploua.
Cu ploaia ce cade, m-apasa
Durerea cea veche, cea noua...

Poezie de Alexandru Macedonski

Ploaie de munte

Nichita Stanescu

Cu sprancenele lipite
de fereastra abuita,
mai privesti si-acum, domnita,

Poezie de Nichita Stanescu

Zice cummings ca strazile ar intineri in ploaie
e o minciuna, strazile nu se fac tinere in ploaie — cel mult daca e o ploaie cu soare dupa amiaza tarziu, si cand mergi prin mijlocul strazii — si e auriu cadrul cand iti ridici ochii catre vreo fata ( prin siroaie
Poezie de Mircea Ivanescu

Gradina in ploaie
Fragii bolnavi — in primul rand, cerul bolnav
si care arunca luminiscente mortuare pe fetele
celor din jur — ( si tu esti la mijloc, si ostretele

Poezie de Mircea Ivanescu

Ploaie si soare
Trei fetite langa sat au jelit si-au ingropat,
pustiul vantului, viermii pamantului;
rugul izvoarelor, arsura ogoarelor

Poezie de Dimitrie Ciurezu

Descantec de ploaie

Iubesc ploile, iubesc cu patima ploile,
Innebunitele ploi si ploile calme,
Ploile feciorelnice si ploile-dezlantuite femei,

Poezie de Ana Blandiana

Dans in ploaie

Lasati ploaia sa ma imbratiseze de la tample
pana la glezne,
Iubitii mei, priviti dansul acesta nou, nou, nou,

Poezie de Ana Blandiana

Cai prin ploaie

Fug prin ploaie.
Coama lor,
Ca arcusuri pe viori.
Dans innebunit de crupe Struna ploii ca o rupe.

Poezie de Anatol Codru

Invitatie la ploaie
de Carare Petru
Auzi, iubito, ploua.
Azi ploua pentru noi...
(Vasile Romanciuc)

Poezie de Carare Petru

Noapte in ploaie

(Fragment dintr-un poem)
...Mai sus, la poalele padurii,
Se-mbina umbrele-n coroana

Poezie de George Topirceanu

Pagini:
1 2

Adevar
Amintiri
Bani
Bebe
Boala
Bucurie
Calatorii
Casatorie
Copilarie
Credinta
Curaj
Dans
Dragoste
Eroism
Familie
Flori
Frica
Frumusete
Iarna
Incredere
Ingrijorari
Iubire
Lacomie
Libertate
Munca
Natura
Pace
Pierderi
Ploaie
Prietenie
Primavara
Putere
Rasism
Razboi
Respect
Saracie
Scoala
Simpatie
Singuratate
Soare
Speranta
Succes
Tinerete
Toamna
Vara
Viata
Viitor
Vise

 



Copyright 2024 © Poeziile sunt proprietatea poetilor. Toate poemele sunt reproduse in scop educational pentru informarea utilizatorului.Contact (Poeziile.com - Portal de poezie romaneasca )
Mari poeti romani