Poetul zilei
Stefan Petică
(1877 - 1904)

7 Poezii
1 Cantece

Poezia de azi

Mod
de Ion Barbu


Citeste Poezie completa
 

 

 

Ghicitori
Povesti
Top 40 poeti
Top autori

 

Cautare avansata

Poezii despre Vara

 




Vara de vara
Luna imbatata de ozonul padurilor
iepuri si vulpi zbatandu-se in capcane
ici-acolo cate-o stana

Poezie de Mircea Barsila

Vara peste vara
Acasa, la matusi, se innoieste casa
c-o sala noua : de-ar vrea sa vina mortii
sa ne vada,

Poezie de Florenta Albu

Tovarasi

Ii vezi tovarasi... Linistea de seara
I-a impacat... Cei doi copaci viseaza...
Cu trupurile lor se-mbratiseaza

Poezie de Octavian Goga

Primavara

Sub f lori de mar
Ce mi se scutura in par
Se umple sufletul de soare;
Pe orice fr unti suferitoare,

Poezie de Alexandru Macedonski

Primavara rurala

doctorului V. Voiculescu
Primavara, fata mare,
A sosit in sat la noi,
Ca un cantec de cimpoi

Poezie de Ion Minulescu

Somn de vara
In incapere
linistea e asezata in vase de lut
cani enorme cu vine albastre,
stapanul casei umbla nevazut

Poezie de Gabriela Melinescu

DINTR-O vara
In muzeul padurii cu odajdii de toamna
Suvenir, silabe de cuc,
pe unde potecile se investmanta-n zale.

Poezie de Ion Vinea

primavara saraca
De la o vreme toate sint de prisos, chiar si gindul ca „totul e bine" — nimeni nu mai intreaba: cine ? ci „cum" mai poate fi ceva frumos ?
Poezie de Geo Dumitrescu

Miroase-a primavara!
Ploua!…

Iarba-si scoate mustatile
si pipaie, oarba, cu ele vantul,
pamantul.

Poezie de Radu Zaharescu

Rapsodii de primavara

I
Sus prin crangul adormit,
A trecut in taina mare,
De cu noapte, risipind

Poezie de George Topirceanu

Pagini:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Adevar
Amintiri
Bani
Bebe
Boala
Bucurie
Calatorii
Casatorie
Copilarie
Credinta
Curaj
Dans
Dragoste
Eroism
Familie
Flori
Frica
Frumusete
Iarna
Incredere
Ingrijorari
Iubire
Lacomie
Libertate
Munca
Natura
Pace
Pierderi
Ploaie
Prietenie
Primavara
Putere
Rasism
Razboi
Respect
Saracie
Scoala
Simpatie
Singuratate
Soare
Speranta
Succes
Tinerete
Toamna
Vara
Viata
Viitor
Vise

 



Copyright 2024 © Poeziile sunt proprietatea poetilor. Toate poemele sunt reproduse in scop educational pentru informarea utilizatorului.Contact (Poeziile.com - Portal de poezie romaneasca )
Mari poeti romani