Poetul zilei
Mihai Eminescu
(1850 - 1889)

435 Poezii
3 Doine
2 Sonete
1 Teatru
2 Cantece
3 Balade
8 Proza
1 Ode
1 Hore

Poezia de azi

Gradina furata de pasi
de George Constantin


Citeste Poezie completa
 

 

 

Ghicitori
Povesti
Top 40 poeti
Top autori

 

Cautare avansata



































Poezii despre Vise

 




Visez uneori trupul meu

Visez uneori trupul meu
Prins in navoade, riduri,
Si tarat prin zapada
Pe plaja inghetata, lucioasa

Poezie de Ana Blandiana

Poate ca ma viseaza cineva

Poate ca ma viseaza cineva
De aceea gesturile
Imi sunt atat de moi
Si de neterminate,

Poezie de Ana Blandiana

Cel ce ma viseaza

Cel ce ma viseaza
Incearca poate
Sa-si rascumpere sufletul astfel,
Viata mea este una din vietile

Poezie de Ana Blandiana

Visez o iubire

Visez o iubire straina
De orice pornire vulgara,
Aste pt fer mecat sa-mi rasara

Poezie de Cincinat Pavelescu

Visele

Dar nici cu ochelarii pe nas
Nu mai vad visele si e grav.
Ca sa stiu unde-am ramas,

Poezie de Marin Sorescu

Sunt consultati talmacitori de vise

Betia funigeilor, doar ea,
Imi aminteste, vag, ca sunt in mai.
Privesc tacut inconstienta nea,

Poezie de Marin Sorescu

Din ocean de vise
Din ocean de vise ferice, strălucitoare
Ai apărut în viaţa-mi femeie răpitoare,

Poezie de Mihai Eminescu

Visez la Nordul plin de ceturi grele
Visez la Nordul plin de ceturi grele!
In vechiul port, din anii seculari,
Corabii trec si luntre de pescari,

Poezie de Artur Enasescu

Pagini:

Adevar
Amintiri
Bani
Bebe
Boala
Bucurie
Calatorii
Casatorie
Copilarie
Credinta
Curaj
Dans
Dragoste
Eroism
Familie
Flori
Frica
Frumusete
Iarna
Incredere
Ingrijorari
Iubire
Lacomie
Libertate
Munca
Natura
Pace
Pierderi
Ploaie
Prietenie
Primavara
Putere
Rasism
Razboi
Respect
Saracie
Scoala
Simpatie
Singuratate
Soare
Speranta
Succes
Tinerete
Toamna
Vara
Viata
Viitor
Vise

 



Copyright 2024 © Poeziile sunt proprietatea poetilor. Toate poemele sunt reproduse in scop educational pentru informarea utilizatorului.Contact (Poeziile.com - Portal de poezie romaneasca )
Mari poeti romani