Poeziile.com - Home

 Parola? Creare album poezii
Poetii clasici ai literaturii romanePoezii frumoase pe temePoeti membri ai clubului poetilor tineriPoeziile mele


 
Poetul zilei
Ana Blandiana
(1942 - ?)

367 Poezii

Poezia de azi

Noi cantaretii leprosi
de Lucian Blaga


Citeste Poezie completa
 

 

 

Ghicitori
Povesti
Top 40 poeti
Top autori

 

Cautare avansata



































Ghicitori




Ghicitori pe diferite categorii

Diferite domenii ale activitatii, viata, casa, omul, si altele.

Exista o selectie completa de ghicitori clasice si originale, care dezvolta atat creativitatea cat si inteligenta omului.

Ghicitori / ghicitoare definitie: Creatie populara, mai ales in versuri, in care se descrie in termeni metaforici o fiinta, un obiect sau un fenomen ce trebuie identificat; cimilitura.

GHICITORI

Animale domestice     Pisica si soarecele, Vaca, Calul,
Animale salbatice     Iepurele, Cerbul, Lupul,
Cai si mijloace de comunicatie     Drumul (soseaua), Cararile, potecile, Drumul (soseaua),
Camp cereale     Porumbul (papusoiul, cucuruzul), Graul, Graul,
Casa locuinta     Matura, Casa, Casa cu cos,
Curtea casei     Gardul, Putul cu cumpana (fantana), Ciutura, ciutura in fantana,
Diverse indeletniciri     Frizerul, Croitorul, Birjarul,
Elemente de morala naravuri vicii     Tigara, Betia, Tutunul,
Elemente de viata culturala     Scrisul (scrierea), Tocul de scris, Tocul de scris,
Elemente si fenomene naturale     Zapada (omatul, neaua), Pamantul, Gerul si bruma,
Flora salbatica     Ghiocelul, Ciuperca, buretele, Fraga,
Gradina cu flori     Floarea, Bujorul, Zorelele,
Gradina cu legume     Ceapa, Ceapa, Usturoiul (aiul),
Hrana si bautura     Painea, Painea, Omul cu desagii,
Industrie masini     Strungul, Uzina, Uzina siderurgica,
Insecte     Fluturele, Puricele, Paianjenul,
Institutii factori sociali     Popa, Primaria, puscaria, Primaria, puscaria,
Instrumente muzicale jocuri     Vioara, Toba, Vioara (scripca, dibla),
Lucru de mana     Degetele la tors, Degetele la tors, Pieptenii de lana,
Manifestari umane slabiciuni boli     Somnul, Mintea, Gandul,
Munci agricole     Sapa, Plugul, Carligul de smuls paie,
Nasterea cununi     Viata, Cununia, Cununia,
Obiectele de aparare     Cutitul, Pusca, Ciomagul (maciuca, bata, bastonul),
Omul aspectul fizic     Degetele, Genele, Pielea,
Pasari domestice     Cocosul, Puiul, Rata si ratustele,
Pasari salbatice     Randunica, Pasarea, Paunul,
Pesti taratoare     Melcul, Pestele, Pestele,
Unelte gospodaresti     Toporul, Ferestraul, Ferestraul,
Unitati de timp instrumente de masura     Anotimpurile, Timp, Noaptea, vantul si ziua,
Vanat pescuit     Capcana, Mreaja, Fierul de prins pasari,
Vesminte pieptanatura podoabe     Camasa, Gluga, Camasa,





Copyright 2024 © Poeziile sunt proprietatea poetilor. Toate poemele sunt reproduse in scop educational pentru informarea utilizatorului.Contact (Poeziile.com - Portal de poezie romaneasca )
Mari poeti romani