Poeziile.com - Home

 Parola? Creare album poezii
Poetii clasici ai literaturii romanePoezii frumoase pe temePoeti membri ai clubului poetilor tineriPoeziile mele


 
Poetul zilei
Dumitru Iacobescu
(1893 - 1913)

21 Poezii

Poezia de azi

Olimpia
de Ion Pillat


Citeste Poezie completa
 

 

 

Ghicitori
Povesti
Top 40 poeti
Top autori

 

Cautare avansataReferinte critice Eugen Dorcescu

Poezii Cantece


Cateva opinii despre Eugen Dorcescu:"De pilda: cata lume isi da seama ca Eugen Dorcescu e unul din marii nostri poeti contemporani ? Cu riscul repetitiei spun ca Dorcescu trebuie socotit drept unul din cei mai insemnati si mai valorosi poeti actuali ai literaturii romane, de fapt unul din relativ putinii poeti adevarati care functioneaza in ultimele doua decenii la Dunare si Carpati".

(Virgil Nemoianu)"farmecul indicibil al liricii lui Eugen Dorcescu. Aliaj subtil, inextricabil intre senzatie si spirit, intre traire si reverie, intre profan si sacru".

(Adriana Iliescu)"Eugen Dorcescu este un scriitor mirific si plin de mister".

(Ovidiu Bufnila)"Gandul greu. Acesta este Eugen Dorcescu: gandul greu".

(Marcel Turcu)

"EUGEN DORCESCU (Timisoara, 1942) es una de las voces más representativas de la actual poesía rumanaSu poesía tiene un fuerte acento religioso-metafisico y existencial".

(ABC, Madrid, supl. "ABC Cultural", 13 nov. 2010. Selección y coordinación de Amalia Iglesias Serna)

"Nu va fi inutil sa se atraga atentia asupra lui Dorcescu ca poet european, in ciuda faptului ca imprejurarile sociale si culturale ale tarii sale, pe durata prea multor ani, l-au izolat, in mare masura, in limitele propriei limbi, si doar in vremea din urma aceasta opera a inceput a fi cunoscuta in restul continentului. Fiindca important este ca in creatia lui sunt puse unele din cheile cele mai adanci ale modernitatii poetice.".

(Andres Sánchez Robayna)

Poeziile poetului
Copyright 2023 © Poeziile sunt proprietatea poetilor. Toate poemele sunt reproduse in scop educational pentru informarea utilizatorului.Contact (Poeziile.com - Portal de poezie romaneasca )
Mari poeti romani