Poeziile.com - Home

 Parola? Creare album poezii
Poetii clasici ai literaturii romanePoezii frumoase pe temePoeti membri ai clubului poetilor tineriPoeziile mele


 
Poetul zilei
Ion Agârbiceanu
(0 - ?)

63 Poezii

Poezia de azi

Balada pentru miez de noapte
de Radu Gyr
Trei insi beau, noaptea, intr-un han.
Fumega, lampa, in tavan.
Vant nordic, urla-n baragan!

Citeste Poezie completa
 

 

 

Ghicitori
Povesti
Top 40 poeti
Top autori

 

   
Cautare avansataCronologie - biografie Tudor Vianu

Poezii


Proportiile operei si, mai cu seama, multimea disciplinelor in care VIANU si-a exercitat spiritul creator, sintetizator si ordonator sunt cele dintai date de care considerarea activitatii sale trebuie sa tina seama.

VIANU si-a edificat opera fara graba, dar si fara pauze sau lungi relaxari, perfectionand treptat (pe masura ce apropierea si aprofundarea unor noi domenii ii impunea o reechilibrare) un proiect conceput in linii mari inca inainte de a fi implinit treizeci de ani, adica in perioada studiilor sale in Germania si in cea imediat urmatoare. Acest edificiu dominat de simetria unei - atat de rare la noi - vocatii pentru sistem, a fost produsul unei staruitoare lucrari asupra interioritatii sale mult mai tulburata in adancuri decat a lasat fizionomia sa academica sa se vada; un fond patetic-romantic si o predispozitie boema (descifrabila mai cu seama in poezii si in unele paragrafe din memorialistica) au fost stapanite de forta unei discipline inflexibile, a unei nu mai putin adanci si la fel de caracteristice vointe de configurare in „clasic.

Poeziile poetului


Copyright 2020 © Poeziile sunt proprietatea poetilor. Toate poemele sunt reproduse in scop educational pentru informarea utilizatorului.Contact (Poeziile.com - Portal de poezie romaneasca )
Mari poeti romani