Poeziile.com - Home

 Parola? Creare album poezii
Poetii clasici ai literaturii romanePoezii frumoase pe temePoeti membri ai clubului poetilor tineriPoeziile mele


 
Poetul zilei
Anatol E. Baconsky
(1925 - 1977)

42 Poezii
1 Doine
1 Sonete

Poezia de azi

Martisor
de George Meniuc


Citeste Poezie completa
 

 

 

Ghicitori
Povesti
Top 40 poeti
Top autori

 

Cautare avansataAdela Greceanu biografie completa

PoeziiAdela Greceanu
  sul up  
  poetul Adela Greceanu  
  sul_down  
Nastere: 1975Deces:

Cel mai tanar poet post-textualist, Adela Greceanu, debuteaza cu Titlul volumului meu, care ma preocupa atat de mult (Editura Eminescu, 1997); se poate observa imediat, pornind chiar de la referinta la "titlu" in chiar titlul volumului, ca e vorba de o cu totul alta modalitate de concepere a actului poetic.

Textualismul nu mai este un act restrictiv, ca in poezia lui Ion Barbu din Joc secund, ci a devenit recuperator precum in Familia Popescu a poetului autotextualizat foarte tanar, Cristian Popescu. (Nu intamplator acest volum de debut a obtinut Marele Premiu Cristian Popescu pe 1997, conferit de un juriu in care preponderenti erau poeti textualisti). Din orice pliu semiotic al discursului Adelei Greceanu se isca marcile textului ("La orice cotitura, un animal ciudat iti sare de gat") care fac sa "tasneasca Sangele rosu, inchis, aproape negru" si propun fiecare in parte inca o "solutie pentru a supravietui". "Fiintele-surori" ale textului sunt posedate in actul afectiv, intr-o harjoana quasi-crotica cu lucrurile-expresii, Plezirul lecturii acestui volum extrem de original iti da o bucurie reala pe care nu o probezi decat in fata poeziei autentice.

Volume publicate:
Titlul volumului meu, care ma preocupa atat de mult (1997).


Citeste si:Poeziile poetuluiBiografia lui Adela Greceanu pe pagina ta
Adauga link pe pagina web a site-ului tau.


Poezii despre:

Primavara

Toamna

Iarna

Iubire

Bucurie

Viata

Flori

Boala

Singuratate

Frica

Scoala

vezi mai multe

Politica de confidentialitateCopyright 2024 © Poeziile sunt proprietatea poetilor. Toate poemele sunt reproduse in scop educational pentru informarea utilizatorului.Contact (Poeziile.com - Portal de poezie romaneasca )
Mari poeti romani