Poeziile.com - Home

 Parola? Creare album poezii
Poetii clasici ai literaturii romanePoezii frumoase pe temePoeti membri ai clubului poetilor tineriPoeziile mele


 
Poetul zilei
Ana Blandiana
(1942 - ?)

367 Poezii

Poezia de azi

Noi cantaretii leprosi
de Lucian Blaga


Citeste Poezie completa
 

 

 

Ghicitori
Povesti
Top 40 poeti
Top autori

 

Cautare avansata



































Poezii despre Primavara

 




Primavara

Sub f lori de mar
Ce mi se scutura in par
Se umple sufletul de soare;
Pe orice fr unti suferitoare,

Poezie de Alexandru Macedonski

Primavara pastorala

Poezie de Ion Pillat

Primavara
Fusese o mocirla de zapada
Pe cale de topire
Si noroi,
Care curgeau la vale in suvoi.

Poezie de Camil Petrescu

Balcon in primavara
S-au deschis si frunzele cu mine
Sa capete bani de lumina.
Gura transparentei flori
Asteapta un sarut fecund

Poezie de Virgil Gheorghiu

Primavara
E primavara iarasi si pasarile cinta
Ascunse printre frunza ciresilor albiti,
Un cintec de-amintire, iubirea noastra sfinta

Poezie de Virgil Gheorghiu

Primavara fistichie
Rosie, inverzirea, dovedind pripirea, intarzie;
zarzari, timpurii, iti sorcovesc flori de hartie;

Poezie de Adrian Maniu

primavara saraca
De la o vreme toate sint de prisos, chiar si gindul ca „totul e bine" — nimeni nu mai intreaba: cine ? ci „cum" mai poate fi ceva frumos ?
Poezie de Geo Dumitrescu

Pastel caligrafic de toamna si de primavara
1.
Urma pe nisip
Gales, cobora peste deal soarele auriu, pirguit, al toamnei intr-un dulce, fermecat sfirsit de combustie.

Poezie de Geo Dumitrescu

Primavara
Un mos mai sprinten cum sint mosii,
Cu par de-argint, cu buze rosii, isi cinta plinsul din ghitara : „Primavara

Poezie de Emil Isac

O zi si o noapte de primavara la vacaresti
Se intinde o cimpie
De subt poale de
Carpati,
Cimp deschis de vitejie
La romanii laudati ;

Poezie de Iancu Vacarescu

Pagini:
1 2 3 4

Adevar
Amintiri
Bani
Bebe
Boala
Bucurie
Calatorii
Casatorie
Copilarie
Credinta
Curaj
Dans
Dragoste
Eroism
Familie
Flori
Frica
Frumusete
Iarna
Incredere
Ingrijorari
Iubire
Lacomie
Libertate
Munca
Natura
Pace
Pierderi
Ploaie
Prietenie
Primavara
Putere
Rasism
Razboi
Respect
Saracie
Scoala
Simpatie
Singuratate
Soare
Speranta
Succes
Tinerete
Toamna
Vara
Viata
Viitor
Vise

 



Copyright 2024 © Poeziile sunt proprietatea poetilor. Toate poemele sunt reproduse in scop educational pentru informarea utilizatorului.Contact (Poeziile.com - Portal de poezie romaneasca )
Mari poeti romani