Poezii despre Natura

 




Natura statica (II)

Pe dealuri ninge rar, impersonal,
Se-nnegureaza in arginturi marea,
Mor inspre seara ingeri de Chagall

Poezie de Arcadie Suceveanu

Natura statica (I)

Se-aude-n arbori timpul suveran,
In jurul serii tremura-o lumina,
Tarziul clipei mi se-nscrie-n geam

Poezie de Arcadie Suceveanu

Filozofie naturala


Nu am grija, nici im pasa
Ca de cald sau de racele
Sa ma apere o casa,

Poezie de Gheorghe Asachi

Frumoasa e natura

Frumoasa e natura, frumoasa dimineata,
Placut este al undei murmur melodios:
Si roua si zefirul, si f loarea si verdeata,

Poezie de Grigore Alexandrescu

Natura moarta

Lin trandafirul din pahar
Lasand petala lui sa cada
Saruta roza de zapada
Din apa cu albastru har.

Poezie de Ion Pillat

Natura statica
Aceleasi grele taine pe ziduri cu taceri,
Lumina cade-n pete mai vinete ca ieri.
Pe cadre ea aseaza o pasta grea de clipe,

Poezie de Agatha Bacovia

Natura moarta
Zaresc in mine sesuri si temelii de munti
Cu ceruri printre piscuri si riuri pe subt punti.

Poezie de Tudor Arghezi

De rerum natura
A cazut pe lucruri roua sau e numai o parere?
Poate ca le plange fata de-o launtrica durere.

Poezie de Lucian Blaga

Balada schimbului in natura
Asa precum ne spune
Herodot -pe vremuri, vase iuti cartagineze lasau in zare porturi si faleze, si strabatand cu panzele-naltate

Poezie de Stefan Augustin Doinas

Naturalia
Nu te chem de unde esti nu ma mai tem ca ai sa vii vreodata eu stau intr-o incapere intunecata si-mi numar secundele
Poezie de Nicolae Prelipceanu

Pagini:
1

Adevar
Amintiri
Bani
Bebe
Boala
Bucurie
Calatorii
Casatorie
Copilarie
Credinta
Curaj
Dans
Dragoste
Eroism
Familie
Flori
Frica
Frumusete
Iarna
Incredere
Ingrijorari
Iubire
Lacomie
Libertate
Munca
Natura
Pace
Pierderi
Ploaie
Prietenie
Primavara
Putere
Rasism
Razboi
Respect
Saracie
Scoala
Simpatie
Singuratate
Soare
Speranta
Succes
Tinerete
Toamna
Vara
Viata
Viitor
Vise

 



Copyright 2024 © Poeziile sunt proprietatea poetilor. Toate poemele sunt reproduse in scop educational pentru informarea utilizatorului.Contact (Poeziile.com - Portal de poezie romaneasca )
Mari poeti romani