Poetul zilei
George Drumur
(1911 - 1992)

1 Balade

Poezia de azi

LOGOS, izvorul (VI)
de Daniel Turcea
o, blindete
cum vii lin, ca o lacrima luminind tu nu mai osindesti, tu invii
si cine n-ar vrea sa se intoarca nevinovat dintre faptele sale ?

Citeste Poezie completa
 

 

 

Ghicitori
Povesti
Top 40 poeti
Top autori

 

Cautare avansata



































Poezii despre Libertate

 




Pentru libertate

Pl ngem, da, ca prea ne doare !
Nu pe noi ! Crescuti in chin
Ne-amintim de-un timp cu soare

Poezie de George Cosbuc

Libertate

Libertatea-i numai una
Si nu vrea sa nasca sclavi
Geto-daci printre latini
Sau latini umbriti de slavi.

Poezie de Ion Vatamanu

libertatea de a trage cu pusca
In groapa neagra, poate chiar intr-un cimitir, oamenii, prietenii mei inarmati, isi ascultau
propriile soapte — toti erau murdari, slabi, si patetici ca in

Poezie de Geo Dumitrescu

Suflet imbatat de libertatea mortii
Un turn inalt, inconjurat de o galerie, cu
un acoperis de unghii
ojatc: in care ea, incuiata, in lanturile aducerilor aminte, nu

Poezie de Liviu Ioan Stoiciu

Pagini:

Adevar
Amintiri
Bani
Bebe
Boala
Bucurie
Calatorii
Casatorie
Copilarie
Credinta
Curaj
Dans
Dragoste
Eroism
Familie
Flori
Frica
Frumusete
Iarna
Incredere
Ingrijorari
Iubire
Lacomie
Libertate
Munca
Natura
Pace
Pierderi
Ploaie
Prietenie
Primavara
Putere
Rasism
Razboi
Respect
Saracie
Scoala
Simpatie
Singuratate
Soare
Speranta
Succes
Tinerete
Toamna
Vara
Viata
Viitor
Vise

 



Copyright 2024 © Poeziile sunt proprietatea poetilor. Toate poemele sunt reproduse in scop educational pentru informarea utilizatorului.Contact (Poeziile.com - Portal de poezie romaneasca )
Mari poeti romani