Poeziile.com - Home

 Parola? Creare album poezii
Poetii clasici ai literaturii romanePoezii frumoase pe temePoeti membri ai clubului poetilor tineriPoeziile mele


 
Poetul zilei
George Constantin
(1933 - 1994)

82 Poezii

Poezia de azi

Solemn
de Marin Sorescu


Citeste Poezie completa
 

 

 

Ghicitori
Povesti
Top 40 poeti
Top autori

 

Cautare avansataOm semanand

Vezi toate poeziile poetului
invatatorului Al. Busuioc
Cartea-mi este floarea ce o sa-ti lege rod La ceasul sfant, cand intri-n aratura Dinspre parintii care-ti stramosesc Graiul acesta inrourat pe gura.
Ceru-i de plai — de-asupra si-n pamant, Cum si pelinu-i neamul dinspre tara — Tie pe veci, de leac si de-ndulcit Cate-s dureri si-s cumpene sub soare.
Pe chipul tau e timp de-arat acum, Avanturi mari dau vantul la o parte, Si-ncepe intemeiere si framant Pe fruntile plecate peste carte.
Citire multa. Se scolesc in vremi Randuri de plopi si rand de hori la munca. Parte de cer e scrisa cu-ndurari, Parte de fii e scrisa cu porunca.
Tu, Alexandru Busuioc, pe sat Tii cate-o paine alaturi de-o faclie, Mantia-ti curge ca un steag pe zari, Pe araturi, pe nunti si pe vecie.
Osanda dulce-a buchiilor mari Drept o asezi in fiecare poarta, Si ruga e-n cuvant: sa buchisim Izvoarele sub lespedea de piatra.
Cate-s de veac si-s datorii, le stii Lumii a da cu-o lacrima pe fata, Om semanand, cu graiul dinspre noi, Si dinspre fata graului, la coasa.


Comentarii

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)Pune poezia Om semanand pe pagina ta
Adauga link pe pagina web a site-ului tau.


Poezii despre:

Primavara

Toamna

Iarna

Iubire

Bucurie

Viata

Flori

Boala

Singuratate

Frica

Scoala

vezi mai multe

Politica de confidentialitateCopyright 2023 © Poeziile sunt proprietatea poetilor. Toate poemele sunt reproduse in scop educational pentru informarea utilizatorului.Contact (Poeziile.com - Portal de poezie romaneasca )
Mari poeti romani