Prezicerile rele

Vezi toate poeziile poetului
Prezicerile rele stau pe-aproape, Prin calimari, prin geam, prin tabachere, Pe-un zambet, tocmai! Sau pe o muiere Rotunda, unghiulara si de-o schioapa.
Prezicerile rele, daca vreti, E jiltul, rujul, veregheta, Grimasa mov, sutenul, sau poseta, Sau portelanurile puse in pereti.
Prezicerile rele se dau jos Din cucuta, din poze si din teci, Din vorba fiarta si din vorbe reci, Din soareci, din pisica, din paros.
Prezicerile rele, daca sunt — Pentru strigoi, nesomn, pentru vreun mort,
Pentru lacati, oglinzi, pentru vreun cort, Pentr-o mutenie, sau pentru necuvant.
Prezicerile rele se distrug C-un fir de mac, cu-o roata, cu un cal, Cu-o gaura, cu o bomboana — luminai, Sau cu vreo cioara-ncaruntita-n nuc. Prezicerile rele, daca vreti
Strazile vomita betivani si rom. MACELARI LA BURSA au taiat curentul. S-a racit in steaguri. POLITISTII dorm. Din haznaua tarii s-a furat procentul.
Torc pe acoperisuri miorlaind pisici. Trag la colt, de mana, fufele coplesii. Cei mari mai conteaza pe-acei prosti si mici, Poate vor alege la ales alesii.
Pasi se-aud in moarte. S-a facut de morti, S-a facut de groapa, lanturi si catuse. Cartofori mizeaza pe-un calic la sorti Cu trotil de rasa, pus sub clampa usii.
Nu vezi decat pata banului pe ochi, S-a noptat lumina. Umbra e corupta. Venele isi taie un gangav-proroc. Soarta lumii umbla cu camasa rupta

Comentarii

Nume (obligatoriu):Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)Pune poezia Prezicerile rele pe pagina ta
Adauga link pe pagina web a site-ului tau.Poezii despre:

Primavara

Toamna

Iarna

Iubire

Bucurie

Viata

Flori

Boala

Singuratate

Frica

Scoala

vezi mai multe

Politica de confidentialitateCopyright 2024 © Poeziile sunt proprietatea poetilor. Toate poemele sunt reproduse in scop educational pentru informarea utilizatorului.Contact (Poeziile.com - Portal de poezie romaneasca )
Mari poeti romani