Poetul zilei
Ion Mircea
(1947 - ?)

21 Poezii

Poezia de azi

Erezia intai
de Ioanid Romanescu
Sunt un om tacut, nu apartin nimanui.
Spuneti-mi asta femei ce zilnic va stergeti de zidul casei mele. si tu omule ce cari gaz batrana stafie in carutul tau ca un leagan blestemat ia-ma si pe mine.

Citeste Poezie completa
 

 

 

Ghicitori
Povesti
Top 40 poeti
Top autori

 

Cautare avansataPoezii de Benedict Corlaciu
Benedict Corlaciu
Nastere: 6 martie 1924
Deces: 15 iunie 1981

Benedict Corlaciu a fost un poet, prozator și traducator roman.

Daca in ce-l priveste ce Constant Tonegaru se poate vorbi de o situare cit mai inalta, artistocratica, a boemei (cu aspiratia secreta spre transcendere), prin Tavernalele (1941) lui Ben. Corlaciu putem identifica si cota de jos, imanenta, practica, a acestei "specializari/profesiuni" sordide in ordinea existentiala. Au disparut definitiv din discurs toate marcile suav-euforice prin care se incerca exorcizarea si innobilarea realului si ridicarea transfigurata a acestuia la rangul de fervoare poetica. Ben. Corlaciu nu mai recurge la "boema" pentru o defulare spontana a eului propriu, ulcerat de un indreptatit orgoliu vindicativ, proiectat intr-o aureola genialoida, ci va traversa literalmente un stagiu existential obligat, frecventind spatiul tavemal ca pe un cadru obisnuit/familiar, in care se misca, respira, scrie. El propune un actant noctambulic, ratacitor prin "niste locuri rele" in "circiuma scunda"; tavemalitatea si mahalaua sunt de fapt categoriile fenomenologice cele mai specifice prin care se poate omologa concret o boema autentica, infuzata de o vitalitate maladiva.
.. citeste biografia completa ..


Poeziile poetului

Baltile
Dementa
Efigii in ceara
Fiul mlastinei
Florareasa
Indepartare
Joc de Hydrargir
Manifest liric
Pentru omul meu liber
Pisica
Prezicere
Regasire
Schimbare
Viziune
Poezii de Benedict Corlaciu pe pagina ta
Adauga link pe pagina web a site-ului tau.

Poezii despre:

Primavara

Toamna

Iarna

Iubire

Bucurie

Viata

Flori

Boala

Singuratate

Frica

Scoala

vezi mai multe

Politica de confidentialitate


Copyright 2024 © Poeziile sunt proprietatea poetilor. Toate poemele sunt reproduse in scop educational pentru informarea utilizatorului.Contact (Poeziile.com - Portal de poezie romaneasca )
Mari poeti romani