Aparente

Vezi toate poeziile poetuluiSuvite de fum alene urcand din hornuri si cosuri de fabrici se tes intre ele, albastre si negre, si-apoi se destrama in panglici.
Si valuri de aburi arunca un tren -in urma el lasa un sarpe felin ce grabnic se prinde de moartele crengi si lent se topeste in largul senin.
Si pacla sufoca orasul febril;

se taraie-n carciumi miasme fatale, tigarile fumega-n colturi de buze -si mii de fantome strang fruntile pale
Respira si lacul sub soarele ros, iar valuri de zane se-nalta spre cer, coloane de gaze se frang in zigzaguri pe care furtuna le-aprinde-n eter.
Si norii perinda o lume ce moare si-nvie mereu in eterne taceri; (doar gura de crater blestema-nfinitul scuipandu-l cu lava terestrei dureri)
Si toate aceste motive de vis, ce curg, se resfira si-apoi se topesc; si toate aceste motive de lene ce-adesea ne poarta spre raiul ceresc; si toate aceste motive de ura ce-adanc ne doboara in iad paganesc -par vana risipa a vesnicei vieti nesatios supta de globul pamantesc, - par rodul nadejdii spre-o soarta mai buna: un abur, o ceata, un vag arabescComentarii

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)Pune poezia Aparente pe pagina ta
Adauga link pe pagina web a site-ului tau.

Poezii despre:
PrimavaraToamnaIarnaIubireBucurieViata
FloriBoalaSinguratateFricaScoalavezi mai multe
Politica de confidentialitateCopyright 2021 © Poeziile sunt proprietatea poetilor. Toate poemele sunt reproduse in scop educational pentru informarea utilizatorului.Contact (Poeziile.com - Portal de poezie romaneasca )
Mari poeti romani