George Boitor biografie completa

PoeziiGeorge Boitor
   
  poetul George Boitor  
   
Nastere: 1 noiembrie 1934, Supuru de jos, judetul Satu MareDeces: 18 mai 1976

S-a nascut la 1 noiembrie 1934 in comuna Supuru de jos, judetul Satu Mare. A urmat cursurile unor scoli medii financiare (pana in 1953) la Zalau si Satu Mare. Face apoi o scoala de impiegati C.F.R. si lucreaza in diferite functii in cadrul acestei institutii.

A debutat cu versuri in ziarul "Drumul socialismului", in 1958, iar editorial in anul 1969 cu volumul Scara de apa. A publicat dealtfel putina poezie, moartea rapindu-l prematur dintre noi- a murit la Ploiesti in 18 mai 1976.

Fara a reusi sa-si formeze o voce lirica distincta, poetul impleteste influente clasice cu viziuni moderne, putand fi stabilite filiatii cu experiente consacrate din lirica romaneasca si universala. in acelasi timp se apropie, prin sensibilitatea poetica, acuitatea senzatiei si viziune, de spiritul modern expresionist.

Volume de versuri:
Scara de apa, Bucuresti, E.P.L., 1969;
Testament provizoriu, Bucuresti, Editura Albatros, 1974.

Poezia Letargie a aparut in volumul Scara de apa, Bucuresti, E.P.L., 1969.


Citeste si:Poeziile poetuluiBiografia lui George Boitor pe pagina ta
Adauga link pe pagina web a site-ului tau.


Poezii despre:
PrimavaraToamnaIarnaIubireBucurieViata
FloriBoalaSinguratateFricaScoalavezi mai multe
Politica de confidentialitateCopyright 2022 © Poeziile sunt proprietatea poetilor. Toate poemele sunt reproduse in scop educational pentru informarea utilizatorului.Contact (Poeziile.com - Portal de poezie romaneasca )
Mari poeti romani