Poetul zilei
Lucian Vasiliu
(1954 - ?)

15 Poezii

Poezia de azi

Distanta
de Constantin Abăluta
Ca sa disting literele dintr-o carte
imi trebuie ochelari
ca sa recunosc oamenii pe strada

Citeste Poezie completa
 

 

 

Ghicitori
Povesti
Top 40 poeti
Top autori

 

Cautare avansata

Ingeniozitate parlamentara

Vezi toate poeziile poetuluiD. prezident al Adunarii, general Manu, a facut in intrunirea majoritatii parlamentare, provocata de incidentele neplacute din zilele acestea, urmatoarea propunere ingenioasa:

Pentru a evita pe viitor orice conflicte intre guvern si majoritate, conflictye cari sguduie autoritatea politica a partidului conservator si ameninta tara si Coroana cu revenirea partidului liberal la putere; pentru a avea totdeauna o situatie clara, ba putem zice chiar limpede, propunem:

Guvernul de aci incolo nu va mai veni cu niciun proiect de lege in fata deputatilor pana ce mai intai acestia nu vor fi votat acel proiect. Majoritatea roaga pe guvern sa nu faca dificultati si sa primeasca aceasta propunere, dupa parerea noastra salutara partidului conservator, tarii si Coroanii, cu atat mai mult ca ea este facuta dupa atata chibzuire de prezidentul Camerii in acord cu prezidentul Consiliului.


Desi majoritatea Consiliului inclina a adopta propunerea, d. P.P. Carp, iar d-sa ! lua cuvantul si opuse urmatoarele:

Domnilor, asta este iar o gogumanie, care mi-aduce aminte de d. Calino:

- Cati bani trebue sa platesc pe an ca sa invat vioara ? intreba clasicul goguman pe profesor.

- Anul intaiu, raspunse profesorul, o mie de lei; anul al doilea si ceilalti cate cinci sute. - Atunci, stii ce ? ai sa incepem peste un an.

Lasa ca nu se potrivea de loc istoria gogumanului cu propunerea d-lui prezident al Camerei, dar tonul arogant al d-lui P.P. Carp a indispus atata pe deputatii majoritatii, incat si cei nehotarati au fostn impinsi sa primeasca propunerea, adaugandu-i o nota speciala privitoare la ministrul domeniilor.

Astfel dar, orice incidente neplacute, orice conflicta intre legislativa si executiva sunt inlaturate pe viitor din momentul ce orice proiect de lege va fi votat mai din nainte, si pe urma votat mai intai, sau, mai clar: sa nu se voteze intai nici un proiect, pana ce mai intai nu va fi fost votat, in fine ca sa fim cu desavarsire clari, sa intrebuintam insusi textul propunerii:

Guverul si in special d. ministru de domene nu va mai veni cu niciun proiect de lege in fata deputatilor pana ce mai intai acestia nu vor fi votat acel proiect.

Trebuia in fine luata o masura eroica, pentru a se pune odata capat conflictelor, si generalul cu tactica d-sale cunoscuta a reusit sa limpezeasca situatia.

Comentarii

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)Pune poezia Ingeniozitate parlamentara pe pagina ta
Adauga link pe pagina web a site-ului tau.Poezii despre:

Primavara

Toamna

Iarna

Iubire

Bucurie

Viata

Flori

Boala

Singuratate

Frica

Scoala

vezi mai multe

Politica de confidentialitateCopyright 2024 © Poeziile sunt proprietatea poetilor. Toate poemele sunt reproduse in scop educational pentru informarea utilizatorului.Contact (Poeziile.com - Portal de poezie romaneasca )
Mari poeti romani