Poetul zilei
Lucian Vasiliu
(1954 - ?)

15 Poezii

Poezia de azi

Distanta
de Constantin Abăluta
Ca sa disting literele dintr-o carte
imi trebuie ochelari
ca sa recunosc oamenii pe strada

Citeste Poezie completa
 

 

 

Ghicitori
Povesti
Top 40 poeti
Top autori

 

Cautare avansata

Prospatura

Vezi toate poeziile poetuluiIn vreme de bajenie si de rasmirita ca acum, se gasesc creeri cari, ori prea svantati ori prea mucezi, ori de frica ori ca-si perd sarita, sunt stapaniti de fel de fel de temeri, una mai bizara si mai nejustificata decat alta. Pe de alta parte toate gazetele (afara de a noastra, se 'ntelege) cauta sa-si faca negustoria cat pot mai bine, raspandind in public noutati false si curat nascocite, spre amagirea opiniei publice supraexcitate.

Conjuram pe inalta nobilime si onor. public sa nu mai dea niciun crezamant nicidecum la nicio stire din nicio gazeta - caci toate stirile de tot felul din toate locurile si din tot momentul, nimeni altul decat noi, noi si numai noi suntem in stare a le da.

*

O veste trista pentru amatorii de giumbusuri ziaristice:


Aflam ca d. Al. Sihleanu, cu sanatate si voie buna, s'a convertit. Stirea aceasta a produs la Bursa o scadere colosala in cursul actiunilor ziarului Reforma, foaie cotidiana care apare la doua saptamani odata.

*

Miscarile ostirilor rusesti. - Mersul Rusilor spre Dunare se urmeaza cu mare iuteala. Astazi joi la namiez in curtea Otelului de Orient, de peste drum de gradina Episcopiei, au intrat 4 cazaci calari. Pentru a putea da cititorilor cat se poate mai multe gogosi proaspete, anuntam ca am ingajat mai multi corespondinti, cate unul pentru fiecare mahala din Bucuresti. Astfel ne vedem pusi in placuta pozitie a da sub aceasta rubrica gogosi, pe care nu oricine le poate procura publicului.

*

Ni se scrie din cartierul general al armatei otomane dela Dunare, ca starea sanatatii basibuzucilor este minunata. Soldatii turci cari n'au murit inca, tot mai traiesc, si cei cari nu sunt deloc bolnavi sunt foarte sanatosi.

*

Consiliul de igiena, de pe langa cartierul general al basibuzucilor dela Dunare, a votat in sedinta de joia trecuta urmatoarea propunere, pe care a inaintat-o catre generalisimul respectiv:

Considerand, ca e mai igienic pentru un basibuzuc sa manance mai rar si mai mult decat mai des si mai putin;

Ca decat sa se indoape intr'una ca vitele, mai bine sa manance odata cum se cade, si apoi sa fie cu stomahul mai usor pentru orice intamplare -

Consiliem pe inaltul generalisim: Sa le mai sporeasca cu jumatate tainul zilnic de pana astazi, dispunand a li se da tainul astfel sporit la trei zile odata regulat.

Generalisimul, incantat de ingrijirea Consiliului pentru sanatatea basibuzucilor, a adoptat propunerea adaogand in turceste, cu chiar mana lui urmatoarele:

Asemenea, ori cate de-ale mancarii vor putea basibuzucii sa fure depe tarmul stang al Dunarii, sunt opriti a le atinge cu gura sub pedeapsa a li se scoate toti dintii. Dimpotriva, aducandu-le acasa la subiscalitul, pentru aceasta fapta buna, se va dispune a fi pomeniti la giamia din Rusciuc de catre Hogea, in toate zilele in cari nu li se cuvine tain dupe povata Consiliului de igiena.

Generalisim, Hagi-Caimac.

Comentarii

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)Pune poezia Prospatura pe pagina ta
Adauga link pe pagina web a site-ului tau.Poezii despre:

Primavara

Toamna

Iarna

Iubire

Bucurie

Viata

Flori

Boala

Singuratate

Frica

Scoala

vezi mai multe

Politica de confidentialitateCopyright 2024 © Poeziile sunt proprietatea poetilor. Toate poemele sunt reproduse in scop educational pentru informarea utilizatorului.Contact (Poeziile.com - Portal de poezie romaneasca )
Mari poeti romani