Poetul zilei
Lucian Vasiliu
(1954 - ?)

15 Poezii

Poezia de azi

Distanta
de Constantin Abăluta
Ca sa disting literele dintr-o carte
imi trebuie ochelari
ca sa recunosc oamenii pe strada

Citeste Poezie completa
 

 

 

Ghicitori
Povesti
Top 40 poeti
Top autori

 

Cautare avansata

Tradarea romanismului!

Vezi toate poeziile poetuluiAsa de june Moftul si deja mahnit si trist ?- iata ce-si va zice de sigur publicul vazand foita noastra cernita.

Da, trist ! da, mahnit ! da, cernit !

Durerea noastra e sobra de cuvinte, este muta Sa tacem dar si sa plangem:

Consumatum est !

Ieri s'a dat in dealul Mitropoliei, cu 95 bile albe, contra 22 negre, lovitura de moarte Romaniei !

Onoare celor 22 de bile negre ! ele singure sunt Romani adevarati !

Caci - acele 95 bile albe nu sunt albe decat in batjocura: albul nu e coloarea doliului, nu e coloarea asasinatului si a mortii, nu e coloarea tradarii ! ele nu pot fi prin urmare, nu sunt adevaratii reprezentanti ai tarii.

Nu ! acea majoritate care, la amenintarile bancii ministeriale, isi pleaca botul si da votul; acea majoritate, care odata macar nu e capabila a trece in minoritate, nu reprezinta Romania ! peste putinta !


A presupune un moment aceasta ar fi sa credem ca o natiune se poate sinucide singura pe sine insasi, si ar fi o nebunie sa banuim macar o clipa o natiune capabila de asa aberatiune ! Protestam energic dar ! Tara si Istoria sa judece !

Ieri s'a votat monstruoasa lege a d-lui P.P. Carpp asupra scoalelor profesionale asa cum a voit ministrul nerroman, care, ca briganzii, a pus Camerei servile cutitul la gat strigandu-i fioros: votul sau vieata !

Penibil ! terribil !! orribil !!!

Ieri s'a votat aservirea noastra economica !

Ieri s'a jertfit poftelor straine interesele romane, salbaticiei straine corpul Romaniei, antropofagiei judaice carnea si sangele Natiunii !

Sarmana Romanie !

De opt ori nefericita tara, caci in adevar esti nefericita de atatea ori cati sfetnici are Coroana de otel pe care ti-ai smuls-o din gura tunului inamic !

Mizera Romanie ! Ai fost tradata, insultata, micsorata, murdarita, batjocorita, tavalita, maltratata, injosorata, ruinata, vanduta, calcata, sdrobita de catra regimul de urgie al bunului plac, al violentei faradelegilor, bandelor de puscariasi si de betivi, infamiei, crimei, aberatiunii, ignorantei, nebuniei, tradarii, murdariei, chinorosului !

Ieri, vineri 5 fevruarie 93, la orele 4 p.m., ieri, zi funesta si blestemata ! s'a votat acea lege antisociala, antieconomica, antipatriotica, antinationala, antirromana, acea lege prin care Evreii saraci nu sunt opriti de a invata vreo meserie !

Am zis ca durerea e sobra de vorbe. Atata dar !

Iata prin urmare de ce, desi atat de june,Moftul este trist si cernit. Iata de ceMoftul a tinut ca o sfanta datorie fata cu patria sa, cu poporul sau, cu natiunea sa, sa apara astazi in chenarul de rigoare la asa lugubru-solemne ocaziuni !

Si daca mai regretam ceva este ca nu exista o coloare si mai inchisa si mai posomorata decat negrul pentru a reprezenta si mai bine doliul romanismului tradat !

Comentarii

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)Pune poezia Tradarea romanismului! pe pagina ta
Adauga link pe pagina web a site-ului tau.Poezii despre:

Primavara

Toamna

Iarna

Iubire

Bucurie

Viata

Flori

Boala

Singuratate

Frica

Scoala

vezi mai multe

Politica de confidentialitateCopyright 2024 © Poeziile sunt proprietatea poetilor. Toate poemele sunt reproduse in scop educational pentru informarea utilizatorului.Contact (Poeziile.com - Portal de poezie romaneasca )
Mari poeti romani