Poezii de Modest Morariu
Modest Morariu
Nastere: 11 august 1929 in Cernauti
Deces: Bucuresti la 15 aprilie 1988

S-a nascut la 11 august 1929 in Cernauti si apartine unei familii vechi de intelectuali, cu largi ramificatii, care a avut un rol de seama in viata cultural-politica a Bucovinei.

Isi incepe cursurile liceale la Liceul Militar "Stefan cel Mare "si le continua apoi la alte licee din tara: la Slatina, Deva, Petrosani. Paralel este nevoit sa-si castige singur existenta, si lucreaza in exploatari forestiere, ca functionar, ca ziarist la publicatia regionala din zona Vaii fiului. Se inscrie la Facultatea de Filologie a Universitatii din Bucuresti, sectia de limba si literatura franceza, pe care o absolva in 1954. Colaboreaza la diverse reviste literare, lucreaza la publicatia pentru strainatate "La Roumanie nouvelle", este corector la "Gazeta literara". Debutul poetic ii este adapostit de revista "Steaua" in 1958, revista la care va lucra consecvent. Dupa infiintarea Editurii Meridiane lucreaza aici ca redactor, apoi ca redactor sef.
.. citeste biografia completa ..


   
  poetul Modest Morariu  
   


Poeziile poetului

Cainii vagabonzi
Eternul cuplu
Poezii de Modest Morariu pe pagina ta
Adauga link pe pagina web a site-ului tau.


Poezii despre:
PrimavaraToamnaIarnaIubireBucurieViata
FloriBoalaSinguratateFricaScoalavezi mai multe
Politica de confidentialitate


Copyright 2022 © Poeziile sunt proprietatea poetilor. Toate poemele sunt reproduse in scop educational pentru informarea utilizatorului.Contact (Poeziile.com - Portal de poezie romaneasca )
Mari poeti romani