Poeziile.com - Home

 Parola? Creare album poezii
Poetii clasici ai literaturii romanePoezii frumoase pe temePoeti membri ai clubului poetilor tineriPoeziile mele


 
Poetul zilei
Gheorghe Pituţ
(1940 - 1991)

26 Poezii

Poezia de azi

Crug tarziu
de Anghel Dumbrăveanu
Nu mai am legaturile intime
De altadata
Cu procesul prin care planta-nfloreste
Si va da mirosul cel bun.

Citeste Poezie completa
 

 

 

Ghicitori
Povesti
Top 40 poeti
Top autori

 

   
Cautare avansataSorin Ghergut biografie completa

Poezii


Sorin Ghergut
   
  poetul Sorin Ghergut  
   
Nastere: 1973


Deces: ?

Cred ca Sorin Ghergut reprezinta, prin recentul sau debut (time-out, 1998) ilustrarea negativa a post-textualismului ultim, constituind pentru noi ocazia potrivita pentru a incerca sa constatam in ce masura aceasta tendinta poetica de "exasperare" derulanta in intertext mai poate fi practicabila. Fostul copil minune al liceului Lazar ne arata concret cum actul parodizant poate deveni o sechela a nenasterii (poietice) si in consecinta o cale simbiotica de coabitare in raspar cu mamelonul indestulator eminescian; in plachetuta debutantului cu nume neverosimil diminutivat, aproape jumatate din "esantioanele" "digestivale", prezentate drept "marfa" proprie, sunt sustrase flagrant din marsupiul sacrosant al lui Eminescu, sugerindu-se astfel ca metoda post-modernista ar admite orice expropiere de bunuri.

Poetii cei mai tineri, post-textualisti - si-au inventat o alta modalitate parodica, exacerbind o atitudine unilaterala avangardista printr-o asumare radicalizata. Gestul lor sadomasochist se inscrie categorial in efortul postmodernist de desacralizare si dez-individualizare a actului poetizarii, de slabire iremediabila a acestuia prin situarea voluntara intr-un derizoriu patologizat. De la un timp incoace s-a generalizat un tip de discurs exuviat (Exuvii este titlul unui roman de Simona Poescu!) ce semnifica practic sa dai cu tifla oricaror forme de continut sau de expresie ce au intemeiat fondul solemn al traditiei noastre poetice.Citeste si:
Poeziile poetuluiBiografia lui Sorin Ghergut pe pagina ta
Adauga link pe pagina web a site-ului tau.


Poezii despre:
PrimavaraToamnaIarnaIubireBucurieViata
FloriBoalaSinguratateFricaScoalavezi mai multe
Politica de confidentialitate

Copyright 2020 © Poeziile sunt proprietatea poetilor. Toate poemele sunt reproduse in scop educational pentru informarea utilizatorului.Contact (Poeziile.com - Portal de poezie romaneasca )
Mari poeti romani