Poezii de I. M. RASCU
I. M. RASCU
Nastere: 31 martie 1890
Deces: ?

"Realul si delicatul poet al recluziunii melancolice", I. M. Rascu S-a nascut la Iasi (31 martie 1890), unde urmeaza scoala primara, liceul si Facultatea de litere si filozofie. Este fiul profesorului de desen si caligrafie M. Rascu.

Mama se trage dintr-o familie de origine francezi. Dupa clteva calatorii in Franta (1912, 1914, 1924), va face la Paris studii mai indelungate (1925-1929), fiind si membru al Scolii romane de la Fonteney-aux-Roses. intors in tara, este numit profesor suplinitor de limba si literatura romana la Iasi, Braila, Tecuci, Birlad si mai tirziu titular la Focsani, unde in 1920 intemeiaza si prezideaza Societatea de lectura "Gr. Alexandrescu" a liceului "Unirea". Apoi, pina la pensionare, profesor la Bucuresti, la liceul "Gh. Sincai", model de constiinta si severitate profesionala.
.. citeste biografia completa ..
Poeziile poetului

Convalescenta
Fiorii serilor de toamna
Imagini triste
In salonul vechi de tara
INTR-UN castel sint trei fecioare
Nelinisti
Oras
Orasele dezamagite
Poezii de I. M. RASCU pe pagina ta
Adauga link pe pagina web a site-ului tau.


Poezii despre:
PrimavaraToamnaIarnaIubireBucurieViata
FloriBoalaSinguratateFricaScoalavezi mai multe
Politica de confidentialitate


Copyright 2022 © Poeziile sunt proprietatea poetilor. Toate poemele sunt reproduse in scop educational pentru informarea utilizatorului.Contact (Poeziile.com - Portal de poezie romaneasca )
Mari poeti romani