Poeziile.com - Home

 Parola? Creare album poezii
Poetii clasici ai literaturii romanePoezii frumoase pe temePoeti membri ai clubului poetilor tineriPoeziile mele


 
Poetul zilei
Ana Blandiana
(1942 - ?)

367 Poezii

Poezia de azi

Noi cantaretii leprosi
de Lucian Blaga


Citeste Poezie completa
 

 

 

Ghicitori
Povesti
Top 40 poeti
Top autori

 

Cautare avansata



































Poezii despre Scoala

 




Vulpea la scoala

Doamna Vulpe, doamna Vulpe,
Zi: Covrigi si cozonaci .
Doamna Vulpe zice iute:

Poezie de Arcadie Suceveanu

Scoala vacantei

Ce-am facut cat timp am stat
Vara la bunici?
Am cules din ceru-inalt
Zbor de randunici.

Poezie de Arcadie Suceveanu

La scoala iepurasilor

Iepurasilor li-e data
O problema complicata.
Si in banci, perechi-perechi,
Scriu pe frunze de curechi

Poezie de Grigore Vieru

La scoala

La scoala mi-au spus
Ca binele este asta
Si raul este ala
Acum stiu ca nu-i asa

Poezie de Ion Milos

scoala frumusetii
Tu vei fi
scoala frumusetii si a iubirii — prin tine, bucuriile lumii le voi spori: uite, iti incredintez acesti fluturi, o mie de fluturi tineri, frumosi — ia-i si invata-i sa zboare, banuit sa zboare, in calde furtuni de culori, in furtuni de culori nestiute, subtiri, mereu schimbatoare si pure, invata-i sa zboare precum freamatul fin al genelor tale pe obrazul meu ars, de argila.

Poezie de Geo Dumitrescu

Rascoala sufletului
Nu te juca de-a blestemul, parinte,
Ca este foc blestemul si nu minte.
Nedrept, te fulgera pe tine

Poezie de Tudor Arghezi

Fetele de scoala
XII, 2

Si gamele minore
Aceste simple note,
De studiu, dar tristete fara cauza,

Poezie de Alexandru Vitianu

Scoala de poezie
si doar invat
Dom' Profesor
si doar
Va iubesc
Doamna
Profesoara
dar poezia nu vrea sa asculte

Poezie de Ioanid Romanescu

Scoala pasilor pierduti
incearca sa nu mai faci pasii orizontal
incearca sa-i faci in sus din doi in doi
incearca incearca incearca strigau

Poezie de Nicolae Prelipceanu

La scoala
Zvon si ciripiri de glasuri
Joc cu mingi si de sageti
Toate astea se intampla
La o scoala de baieti.

Poezie de Ion Agarbiceanu

Pagini:

Adevar
Amintiri
Bani
Bebe
Boala
Bucurie
Calatorii
Casatorie
Copilarie
Credinta
Curaj
Dans
Dragoste
Eroism
Familie
Flori
Frica
Frumusete
Iarna
Incredere
Ingrijorari
Iubire
Lacomie
Libertate
Munca
Natura
Pace
Pierderi
Ploaie
Prietenie
Primavara
Putere
Rasism
Razboi
Respect
Saracie
Scoala
Simpatie
Singuratate
Soare
Speranta
Succes
Tinerete
Toamna
Vara
Viata
Viitor
Vise

 



Copyright 2024 © Poeziile sunt proprietatea poetilor. Toate poemele sunt reproduse in scop educational pentru informarea utilizatorului.Contact (Poeziile.com - Portal de poezie romaneasca )
Mari poeti romani