Poetul zilei
Sorin Ghergut
(1942 - ?)

8 Poezii

Poezia de azi

Grosimea pamintului
de Nichita Stanescu
De la o vreme pamintul are in jos
osul bunicului meu cel mai frumos
si mai jos de jos el are

Citeste Poezie completa
 

 

 

Ghicitori
Povesti
Top 40 poeti
Top autori

 

Cautare avansata

Poezii despre Adevar

 




Adevaratul poet

Doi du=mani far-ast`mpar in urgie
Sn inima poetului se bat:
A arnei din aproape tiranie

Poezie de Bogdan Petriceicu Hasdeu

Adevarul
Ne vor desparti?
… Probabil.

Adevarul ramane valabil:
nimeni nu pricepe nimic,

Poezie de Radu Zaharescu

Incercare de a spune tot adevarul
Sa coboram, sa ne oprim in cuvinte.
Sa tacem spunand cuvinte, oferind cuvinte cui cuvinte asteapta.

Poezie de Bogdan Ghiu

O viata adevarata
Cel mai simplu e sa nu scrii.
Mana intepenita carnea aproape hazlie
in mutenia asternuta acolo

Poezie de Aurel Dumitrascu

A inceput cu adevarat iarna
Spre seara, cand el s-a intors insistent catre ea, aplecat peste masa, vorbindu-i, privind-o atata de grav incat i se schimba incet fata ascultandu-l (si eu, de cealalta parte a mesei, privindu-i) - ochii i se faceau parca mati.
Poezie de Mircea Ivanescu

Din cate adevaruri?
Fa-mi plata, te rog!
Trebuie sa plec.
inchid un ochi si vad
mari adevaruri solide. il deschid,

Poezie de Geo Dumitrescu

Adevarul
Pilcuri-pilcuri, catehumenii paraseau lacasul, impestritati tineri cu batrini, barbati cu femei, umplind subporlicele.
Poezie de Vasile Voiculescu

Adevar si poezie
Primesc din cind in cind si eu
O invitatie ce ma-incurca :
Mi s-a cerut deunazi un eseu

Poezie de Tudor Vianu

Din poezie si adevar
De ce ma chemi si fara voia mea
In preajma-ti stralucita ?
Mie
Au mult mai bine nu-mi era

Poezie de Tudor Vianu

Adevarul omis
Acest trimis al omizii
(Poate cel mai patruns de griji
Pentru toate cate exista!)
Imi si zice de-atata mers parca topindu-se:

Poezie de Emil Lazarescu

Pagini:
1

Adevar
Amintiri
Bani
Bebe
Boala
Bucurie
Calatorii
Casatorie
Copilarie
Credinta
Curaj
Dans
Dragoste
Eroism
Familie
Flori
Frica
Frumusete
Iarna
Incredere
Ingrijorari
Iubire
Lacomie
Libertate
Munca
Natura
Pace
Pierderi
Ploaie
Prietenie
Primavara
Putere
Rasism
Razboi
Respect
Saracie
Scoala
Simpatie
Singuratate
Soare
Speranta
Succes
Tinerete
Toamna
Vara
Viata
Viitor
Vise

 



Copyright 2024 © Poeziile sunt proprietatea poetilor. Toate poemele sunt reproduse in scop educational pentru informarea utilizatorului.Contact (Poeziile.com - Portal de poezie romaneasca )
Mari poeti romani