Poeziile.com - Home

 Parola? Creare album poezii
Poetii clasici ai literaturii romanePoezii frumoase pe temePoeti membri ai clubului poetilor tineriPoeziile mele


 
Poetul zilei
Ana Blandiana
(1942 - ?)

367 Poezii

Poezia de azi

Noi cantaretii leprosi
de Lucian Blaga


Citeste Poezie completa
 

 

 

Ghicitori
Povesti
Top 40 poeti
Top autori

 

Cautare avansata



































Poezii despre Bucurie

 




Trimite-i, Doamne, bucuriei

Dupa Tiutcev
Trimite-i, Doamne, bucurie
Acelui ce-n arsura verii
Robit de-adanca saracie

Poezie de Alexei Mateevici

Bucurie

Cu maini de ceara imi racoresti fata
Ca o ploaie. Vraja lor aduna oglinzi
De roua, cu spatii ceresti dimineata,

Poezie de George Meniuc

Bucurie

Vreau astazi sa-ntoarcem privirea in sus,
Spre codrii cu brazi, spre cerul cu luna.

Poezie de Nicolae Labis

E-o bucurie
Cind rasfoiesc uitatele-mi poeme
Cu vechi ritmari, cu voce voalata,
Aud tonalitatea-ntunecata

Poezie de Virgil Gheorghiu

Bucurie
Mai ales duminicile dupa-masa, vara erau ceasurile cand invatatoarea
Genovcva
Panturescu lua — dupa cum spunea ea insasi — cunostinta de sine.

Poezie de Nicolae Velea

Bucurie
De ce
Te iubesc intr-atata !
De ce nu mai
Am pace decat in preajma ta !
Fata mea

Poezie de Ioan Alexandru

Cumpana bucuriei
Nimic si totusi o lume
Nimic si totusi un suflet
Si ancora intrebarilor ruginite
Si starea aceasta aproape imponderabila

Poezie de Victor Felea

Oda bucuriei
Vino tu stare mareata a sufletului
dezlegat de amintiri si de zborul ingerilor
protectori, mereu fisiind deasupra ta linistitor din aripi,

Poezie de Nichita Stanescu

Ritmuri pentru bucurie
Bucuria izbinzii a crescut in noi, ca arcul zarii,
ca juramintul dat
Comunismului,
ca spatiul dens din fata marii.

Poezie de Nichita Stanescu

Pagini:

Adevar
Amintiri
Bani
Bebe
Boala
Bucurie
Calatorii
Casatorie
Copilarie
Credinta
Curaj
Dans
Dragoste
Eroism
Familie
Flori
Frica
Frumusete
Iarna
Incredere
Ingrijorari
Iubire
Lacomie
Libertate
Munca
Natura
Pace
Pierderi
Ploaie
Prietenie
Primavara
Putere
Rasism
Razboi
Respect
Saracie
Scoala
Simpatie
Singuratate
Soare
Speranta
Succes
Tinerete
Toamna
Vara
Viata
Viitor
Vise

 



Copyright 2024 © Poeziile sunt proprietatea poetilor. Toate poemele sunt reproduse in scop educational pentru informarea utilizatorului.Contact (Poeziile.com - Portal de poezie romaneasca )
Mari poeti romani