Poeziile.com - Home

 Parola? Creare album poezii
Poetii clasici ai literaturii romanePoezii frumoase pe temePoeti membri ai clubului poetilor tineriPoeziile mele


 
Poetul zilei
Ana Blandiana
(1942 - ?)

367 Poezii

Poezia de azi

Noi cantaretii leprosi
de Lucian Blaga


Citeste Poezie completa
 

 

 

Ghicitori
Povesti
Top 40 poeti
Top autori

 

Cautare avansata



































Poezii despre Iarna

 




Zi de iarna

Se-nnoreaza ceru-albastru,
Nici o f loare, nici un astru,
Caci si cer ca si pamant

Poezie de Alexandru Macedonski

Liniste de iarna

Cu vuiet vesnic, Suha sub maguri isi infunda
Pumnalul viu al undei, invaluita-n fum.

Poezie de Nicolae Labis

Tablou se iarna

Ninge grozav pe camp la abator
Si sange cald se scurge pe canal;
Plina-i zapada de sange animal-

Poezie de George Bacovia

Noapte de iarna

Cad din cer margaritare
Pe orasul adormit...
Plopii, umbre solitare
In vazduhul neclintit,

Poezie de George Topirceanu

Stea de iarna
Cea mai frumoasa stea e de hartie.
In stea e toata poveste lumii zugravita,
asa cum a fost si o sa mai fie,

Poezie de Adrian Maniu

Iarna

Poezie de Mircea Cartarescu

A inceput cu adevarat iarna
Spre seara, cand el s-a intors insistent catre ea, aplecat peste masa, vorbindu-i, privind-o atata de grav incat i se schimba incet fata ascultandu-l (si eu, de cealalta parte a mesei, privindu-i) - ochii i se faceau parca mati.
Poezie de Mircea Ivanescu

Ganduri de iarna
As vrea sa stiu ce face norodu-ntreg de jivini,
Cand pier innametite si ape si pamanturi,
Iar tara e, din munte si pana jos in crivini,

Poezie de Vasile Voiculescu

LUMINA, iarna

A nins. In soare codrul cu trunchiuri de carbune
Intinde umbre-albastre pe proaspatul omat,

Poezie de Ion Pillat

Iarna cu fulgere
Sufletul presimtea o iarna adinca fulgera insa in cer,
e o vara bolnava soarele galben se scurge pe ziduri

Poezie de Dinu Flamand

Pagini:

1 2 3 4 5 6

Adevar
Amintiri
Bani
Bebe
Boala
Bucurie
Calatorii
Casatorie
Copilarie
Credinta
Curaj
Dans
Dragoste
Eroism
Familie
Flori
Frica
Frumusete
Iarna
Incredere
Ingrijorari
Iubire
Lacomie
Libertate
Munca
Natura
Pace
Pierderi
Ploaie
Prietenie
Primavara
Putere
Rasism
Razboi
Respect
Saracie
Scoala
Simpatie
Singuratate
Soare
Speranta
Succes
Tinerete
Toamna
Vara
Viata
Viitor
Vise

 



Copyright 2024 © Poeziile sunt proprietatea poetilor. Toate poemele sunt reproduse in scop educational pentru informarea utilizatorului.Contact (Poeziile.com - Portal de poezie romaneasca )
Mari poeti romani