Poetul zilei
Cezar Ivănescu
(1941 - 2008)

19 Poezii
1 Doine

Poezia de azi

Doina plopului din vale
de Agatha Bacovia
Plop inalt, cutremurat
Si de nimeni dezmierdat,
Ploi se duc,
Seninuri vin,
Nu te odihnesti putin ?

Citeste Doina completa
 

 

 

Ghicitori
Povesti
Top 40 poeti
Top autori

 

Cautare avansata

Poezii despre mama

 




Mama

Te-am zamislit eu cu iubire,
Cu drag in mine te-am purtat
Si de la Domnul fericire

Poezie de Alexei Mateevici

O, mama, ochii tai

Bate roua-n geam cu picatura ei
Sunt ochii tai, o, mama, ochii tai.
Ce veste mi-ai adus, de apa ori de lut,

Poezie de Ion Vatamanu

Mama si fata
„Ileano, fata mamii,
Ce bocesti tu, ziua toata ?
Mergi la joc in curtea popii
Doar tu esti inca surata !

Poezie de Emil Isac

Mama

E plin in jur de noi muzeul,
Si pare-un templu minunat,
In care mii de robi ai vietii

Poezie de Octavian Goga

Mama
Sangele meu de lumina e beat,
dimineata si-a prabusit in mine cupolele,
dar in albia in care mama spala,

Poezie de Gheorghe Tomozei

MAMA
Tot umbland si cautand
Toate pietrele la rand,
I-a iesit deodata-n cale
Si statuia mamei sale,

Poezie de Nicolae Bucur Manatorul

Cine mama sa si-o uita

Cine mama sa si-o uita
Moartea-n ochii sai se uita.
Cine Patria si-o uita
Nu mai beie apa multa.

Poezie de Nicolai Costenco

Mama
Cat e de drag cuvantul sacru „mama"!
Un gangurit cand pruncul vrea s-o cheme,
E langa noi, in clipele supreme,

Poezie de Victor Eftimiu

Mama cu pruncul
La o potcovarie, pe drumul vechi de tara,
Maghernite de barne si table in rugina.
Sub firma, o potcoava legata-ntr-o prajina,

Poezie de Emanoil Bucuta

Rugaminte pentru mama Cristina
Cerule, mama
Cristina pleaca spre tine.
E oarba, nu stie pe unde vine.
Zbatandu-se prin noapte si ceata

Poezie de Virgil Carianopol

Pagini:
1 2 3 4

Adevar
Amintiri
Bani
Bebe
Boala
Bucurie
Calatorii
Casatorie
Copilarie
Credinta
Curaj
Dans
Dragoste
Eroism
Familie
Flori
Frica
Frumusete
Iarna
Incredere
Ingrijorari
Iubire
Lacomie
Libertate
Munca
Natura
Pace
Pierderi
Ploaie
Prietenie
Primavara
Putere
Rasism
Razboi
Respect
Saracie
Scoala
Simpatie
Singuratate
Soare
Speranta
Succes
Tinerete
Toamna
Vara
Viata
Viitor
Vise

 



Copyright 2024 © Poeziile sunt proprietatea poetilor. Toate poemele sunt reproduse in scop educational pentru informarea utilizatorului.Contact (Poeziile.com - Portal de poezie romaneasca )
Mari poeti romani